17 Decembrie 2015

7 evenimente pentru weekend

Expoziţie de păpuşi la Muzeul Satului, The Mono Jacks în Control Club, seară de jazz la ICR şi altele.

The Mono Jacks concertează sâmbătă, în Control Club. Uşile se vor deschide la ora 20:30, iar show-ul va începe un pic mai târziu. Cel mai recent single al celor de la The Mono Jacks se intitulează „Tablou”. Cântecul spune o poveste despre iubire şi șanse ratate, o poveste inspirată dintr-o întâmplare adevărată.

+

Muzeul Naţional al Satului invită bucureştenii până pe 31 decembrie la expoziţia de păpuşi din colecţia Ritei Shapira. Sunt expuse păpuşi din porţelan, pluş ori fetru, cumpărate de colecţionară din toată lumea şi cu care ea îşi propune să creeze o atmosferă de carnaval. Născută în România, unde a şi studiat, sculptoriţa Rita Shapira a emigrat în Israel în 1972.

+

Trupa Alternosfera concertează, din nou, la Bucureşti, la Arenele Romane. Show-ul basarabenilor va avea loc pe 19 decembrie. Alături de Alternosfera, în seara respectivă vor mai cânta trupele Aeon Blank şi Arashai.

+

Institutul Cultural Român invită publicul pe 17 decembrie, de la ora 19:30, la o seară de jazz cu Sorin Zlat senior, Sorin Zlat junior şi Claudiu Purcărin. Soliști vor fi doi tineri talentați și valoroși: Mihaela Alexa și Robert Patai. Maestrul de ceremonie va fi cunoscutul muzicolog Alexandru Șipa. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

+

Teatrul de Operetă „Ion Dacian” a programat, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis, două noi reprezentaţii ale spectacolului „Paris, mon amour”. Reprezentaţiile vor avea loc pe 17 decembrie și pe 18 decembrie, de la orele 19:00. Spectacolul regizat de Răzvan Ioan Dincă imaginează o ipostază posibilă, idealizată, a fermecătoarei metropole. Conceput ca un colaj de momente muzicale, spectacolul „Paris, mon amour” include unele dintre cele mai cunoscute şansonete franțuzeşti.

+

„Minunea unui copil – spectacol de Crăciun” se va juca pe 17 şi pe 18 decembrie la Sala Mare ARCUB Gabroveni, de pe Lipscani. Maestrul Constatin Dinulescu îl va aduce aproape de spectatori pe Moș Crăciun, un bătrân trecut prin viață care a fost de față în seara nașterii lui Iisus. Regizoarea Alexandra Neacșu spune că spectacolul vorbeşte despre nevoia de frumos și gingășie sufletească.

+

La Institutul Cultural Român se va desfăşura pe 19 decembrie 2015, de la ora 11.00, lansarea unei antologii de proză contemporană românească SF şi Fantasy, tradusă în limba engleză. Cartea „Worlds and Beings” se adresează cititorilor şi editorilor din străinătate. Volumul cuprinde lucrări semnate, printre alţii, de Cristian Tudor Popescu, Dănuţ Ungureanu, Marian Truţă şi Cristian Mihail Teodorescu. Coordonatorul antologiei este prozatorul şi dramaturgul Horia Gârbea.

+
-